Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παραδοσιακες Μεξικανικες Αιώρες ( Mayan Style- Hand Made from Mexico Yucatan

Στο Μεξικό οι Αιώρες φτιάχνονται σε μικρά χωρία που βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από την πόλη (Merida)  Μερίδα, στην ευρύτερη περιοχή Yucatan, στον Κόλπο του Μεξικού. Ιστορικά η αιώρα δεν αποτελούσε κομμάτι της κλασικής εποχής του Πολιτισμού των Maya, αλλά ήρθε στην συγκεκριμένη περιοχή Yucatan, από της χώρες και τα νησιά  της Καραϊβικής σχεδόν 2 αιώνες πριν την Έναρξη των Ισπανικών Κατακτήσεων στην Κεντρική Αμερική.

 Η λέξη Hamaca  το πιο πιθανό προέρχεται από την ονομασία του δέντρο «Hamack», του οποίου της ίνες χρησιμοποιούνταν αρχικά για την κατασκευή της αιώρας

Ωστόσο το υλικό αυτό αντικαταστάθηκε από το μαλακό και μεγαλύτερης αντοχής υλικό το  cotton, όμως τα σχέδια και η μέθοδος παραγωγής της αιώρας παρέμεινε ο ίδιος.

Οι Μεξικάνικες αιώρες Mayan Style φτιάχνονται σε έναν αργαλειό, και είναι χειροποίητες. Οι αιώρες ( Hamacas) για τους Yucatecans έχουν μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα , και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας τους, και για αυτό σε κάθε σπίτι, ακόμα και στα πιο φτωχά , υπάρχουν υποδοχές στον τοίχο, για να κρεμάνε τις αιώρες.

Και σε άλλες χώρες τις Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, οι οικογένειες μπορεί να έχουν αρκετούς γάντζους ακόμα και μέσα στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού, έτσι ώστε να μπορούν να κρεμαστούν όσο πιο πολλές αιώρες .

http://www.lacasadehamacas.gr/index.php?route=common/home

Το Σπιτι Της Αιώρας
La Casa De Hamacas- Athens Greece
lacasadehamacas@hotmail.com
tel: 0030 6977 501318
      0030 6975 630049



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου