Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αιώρα τοποθέτηση αιώρας μεταλλική βάση Ξύλινη Βαση


Αιώρα τοποθέτηση αιώρας μεταλλική βάση Ξύλινη Βαση  

Υπόθεση : Εχω μία αιώρα, που μπορώ να την βάλω στο μπαλκόνι μου, αλλα θα μου άρεσε και μια βάση για αιώρα, ξύλινη η μεταλλική. Ποιά βάση να διαλέξω? Αξίζει να ξοδέψω χρήματα για μία βάση? Η βάση μου δίνει ωραια αίσθηση αιώρησης? 


Το ιδανικό είναι να μπορεί να τοποθετηθεί μια αιώρα σε έναν χώρο χωρίς την χρήση βάσης. Ο τοίχος ή δέντρο αποτελέι το απόλυτο σταθερό σημείο και η αισθηση είναι μοναδική. Η βάση όμως βοηθάει στο να μπορούμε να να την μεταφέρουμε σε όποιο σημείο της βεράντας θέλουμε ανα πάσα στιγμή. με μια μεταλλική βάση για παράδειγμα η αιώρα μας μπορεί να στηθεί δίπλα στο κύμα, ακόμα και μέσα στην θάλασσα.

Σε γενικές γραμμες αξίζει να δώσεις λεφτά για μία βάση. αλλα επίσης πρέπει να ενημερωθεις σωστά για την βάση, για τον σωστό τρόπο χρήσης, για την συντηρηση, ειδικα της ξύλινης βάσης, για την αποθήκευση κτλ.





 Οσον αφορά λοιπόν την βάση, οποιαδήποτε βάση ξύλινη η μεταλλική έχει μία μορφή ταλάντωσης και αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο στην αίσθηση όσο και στον τρόπο χρήσης. 

Η ξύλινη βάση έχει και αυτή τις ιδιαιτερότητες της. Η συγκεκριμένη βάση έχει προδιαγραφές να μένει σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο το ξύλο θέλει συντήρηση και προστασία από την βροχή και υγρασία. Επίσης η ξύλινη βάση έχει όγκο και βάρος, και δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία να λυθεί και να αποθηκευτεί. Οι ξύλινες βάσεις φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να συναρμολογηθουν ουσιαστικά μια φορά. Σε βάθος χρόνου, και ανάλογα και με την κατάσταση του ξύλου, μια αποσυναρμολόγηση της βάσης πρέπει να γίνει με προσοχή, και καλό θα ήταν να αλλαχτούν και οι βίδες- ντίζες.


Οι μεταλλικές βάσεις είναι πολύ πιο ανθεκτικές στον χρόνο και στην υγρασία βροχή ήλιο κτλ, μεταφέρονται και αποθηκευονται πολύ πιο εύκολα, και η συναρμολόγηση, αποσυναρμολόγηση μπορεί να γίνει πάρα πολλές φορές. Ωστόσο είναι πιο μικρές βάσεις σε μήκος και δεν χωράνε τις μεγάλες αιώρες, και αντίστοιχα, αντέχουν λιγότερα κιλά. Εμείς κατασκευάζουμε μεταλλικές βάσεις μεγάλες για να χωράνε και τις πιο μεγάλες αιώρες, κατόπιν παραγγελίας. Μια μεταλλική βαση σπαστή μπορεί να χωρέσει σε ένα κανονικό αυτοκίνητο και να μεταφερθεί σχεδόν παντού, ακόμα και δίπλα στο κύμα, ακόμα και μέσα στην θάλασσα.


https://www.lacasadehamacas.gr/vaseis-aksesoiar-kai-installation/metallikes-vaseis-aioras



Τοποθέτηση αιώρας σε τοίχο.
Για την τοποθέτηση της αιώρας σε τοίχο, θα πρέπει να γίνουν τρύπες στον τοίχο και υπάρχουν διάφορες λύσεις για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Μια αιώρα χρειάζεται , 2 σημεία στήριξης, αντικριστά. Μια αιώρα 4 μέτρα μήκους απαιτεί μια απόσταση περίπου 4,50 μέτρα και ύψος 1,70 μέτρα από το έδαφος. Δηλαδή τα σημεία στήριξης πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 4,50 μέτρα και να είναι σε σχέση με το πάτωμα στο 1,70 περίπου. Γενικότερα όσο μικραίνει η απόσταση των δύο σημείων στήριξης τόσο πρέπει να αυξάνει το ύψος των σημείων, για να μην ακουμπάει η αιώρα στο πάτωμα.Στο παρακάτω video μπορειτε να δειτε την τοποθετηση, και έναν γρηγορο, εμπειρικό τρόπο, υπολογισμού της αποστασης για μία αιώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=TEw74mUK0Wc&t=76s


Για θέμα ασφάλειας αλλά και για καλύτερη χρήση της αιώρας είναι καλό η αιώρα να μην είναι πολύ ψηλά από το πάτωμα, έτσι ώστε αν κάποιος απο λάθος χρήση πέσει από την αιώρα να μην χτυπήσει. Περίπου 40 πόντους από το πάτωμα.


Εμείς που είμαστε φανατικόι της αιώρας, εχουμε την δυνατότητα με ειδικά φορητα τρυπάνια να κάνουμε τρυπα σε βράχο και να τοποθετήσουμε μια αιώρα ακόμα και εκεί που φαντάζει αδύνατο.



Αναφη 2016



Φιλικά

Το Σπίτι Της Αιώρας
www.lacasadehamacas.gr
info@lacasadehamacas.gr
6977 501318

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου