Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Επιλογή αιώρας για ξενοδοχείο, beach Bar - Με ποία κριτήρια να διαλέξω μία αιώρα για επαγγελματική χρήση - δημόσια χρήση

Ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών μας που δείχνουν ενδιαφέρον για τις αιώρες είναι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταλύματα, campings,  beach bars, κυρίως σε καλοκαιρινούς προορισμούς, με θέα την θάλασσα. σε παραλίες, αλλά και σε πισίνες. Οι ανάγκες και οι προϋποθέσεις που πρέπει να καλύψει μία αιώρα, για μία τέτοια επαγγελματική χρήση είναι πολλές,  τις οποίες θα αναλύσουμε και παρακάτω, αλλά ας ξεκινήσουμε με τις πιο σημαντικές.

Όταν αναφερόμαστε στην "επαγγελματική" χρήση της αιώρας, περιγράφουμε την χρήση της αιώρας που είναι τοποθετημένη να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε,  για μακροχρόνια εποχιακή χρήση και μόνιμη εγκατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι η αιώρα είναι εκτεθειμένη μόνιμα σε υγρασία, ζέστη, ήλιο, σκόνη, ακόμα σε ενδεχόμενη λάθος χρήση  από κάποιον άνθρωπο που δεν είναι συνηθισμένος σε αιώρες. Ως εκ τούτου, σε αυτήν την περίπτωση η αιώρα θα δοκιμαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και διάρκεια σε όλα όσα ουσιαστικά μπορούν να την καταστρέψουν.

Τι μπορεί να καταστρέψει μια αιώρα?

1) Εξωτερικοί παράγοντες και καιρικές συνθήκες καταστρέφουν όλες τις αιώρες. Η βροχή, η υγρασία, ήλιος, ζέστη, θάλασσα, αλάτι, σκόνη, αέρας, κλαδιά δέντρων, άμμος κτλ.
2) Κακή χρήση της αιώρας. Η χρήση της αιώρας με απότομες κινήσεις, η μετατροπή της αιώρας σε κούνια, αιχμηρά αντικείμενα, παπούτσια, φερμουάρ, ζώνες με μεταλλικά σημεία, τα πάρα πολλά κιλά ( ανάλογα το μέγεθος της αιώρας), τσιγάρα, φωτιά, διάφορα ζωάκια που τρελαίνονται για αιώρες, γατάκια, σκυλάκια, πουλάκια και πολλά άλλα.....
3) Κακή τοποθέτηση και συντήρηση της αιώρας. Η αιώρα για να χρησιμοποιηθεί σωστά και με ασφάλεια, θα πρέπει να δεθέι σωστά στο κατάλληλο ύψος, με τα κατάλληλα αξεσουάρ, να μοιράζεται το βάρος σωστά,  και η αιώρα να ελέγχεται από κάποιον ότι είναι σε καλή κατάσταση. Η συντήρηση της αιώρας έχει να κάνει με το να είναι καθαρή, στεγνή, και προστατευμένη.


1) Ασφάλεια - 2) Ομορφιά - 3) Αντοχή.  Τα ζητούμενα για μια αιώρα επαγγελματικής χρήσης 

Γενικές αρχές για τις αιώρες

  • Εκ των πραγμάτων, όσο πιο μεγάλη είναι η αιώρα τόσο πιο ασφαλής είναι, τόσο πιο όμορφη είναι, και μεγαλύτερης αντοχής είναι.
  • Η αιώρα με ξύλο είναι πολύ πιο ασταθής από την αιώρα χωρίς ξύλο, και με σαφώς μικρότερη αντοχή. Η κατασκευή μιας αιώρας με ξύλο είναι πιο απαιτητική. Είναι πολύ λίγες οι σωστές αιώρες με ξύλο   και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή για την αγορά μιας τέτοιας αιώρας. Οι αιώρες χωρίς ξύλο είναι σίγουρα πιο ασφαλείς. 
  •  Η ομορφιά της αιώρας εξαρτάται από το υλικό κατασκευής, την ποιότητα κατασκευής, το ύφασμα, το ξύλο,  τις λεπτομέρειες που έχει η αιώρα, ομορφιά ποιότητα αντοχή. Προσοχή λίγο στα ανοιχτά χρώματα που λερώνουν εύκολα. 
  • Το ύφασμα κατασκευής της αιώρας είναι αυτό που καθορίζει και τα τρία ζητούμενα, ασφάλειά, αντοχή, ομορφιά. Βαμβακερά δυνατά υφάσματα, καθώς και πιο εξειδικευμένα υφάσματα για αιώρες όπως το  HamacTex είναι σημαντικά για μία άριστη αιώρα.  
  • Δεν ισχύει ότι οι ναύλον , τύπου αλεξιπτώτου αιώρες είναι πιο ανθεκτικές από τις βαμβακερές. Η ποιότητα του ναύλον ποικίλει σε ποιότητα, και μπορεί πράγματι μια ναύλον αιώρα να είναι πιο ανθεκτική στην υγρασία και το αλάτι, άλλα δεν είναι καθόλου ανθεκτική  στην ζέστη και στον ήλιο, και μια μικρή τρύπα μπορεί να σχίζει μια αιώρα ναύλον από άκρη σε άκρη.  Η βαμβακερές αιώρες είναι πολύ πιο ανθεκτικές 
  • Τα πολλά σχοινιά στο τελείωμα της αιώρας, χαρακτηρίζουν μια σωστή αιώρα και μεγαλύτερης αντοχής και σωστότερης χρήσης. όσο πιο πολλά τα σχοινιά της αιώρας τόσο μεγαλύτερη η αντοχή στα κιλά και σε βάθος χρόνου, αφού η αιώρα κατανέμει σωστότερα το βάρος, δίνοντας ασφάλεια και άνεση στον χρήστη.        
Είναι γεγονός πάντως ότι ακόμα και η επαγγελματική χρήση που γίνετε σε μια αιώρα δεν ειναι η ίδια πάντα.

Παραδείγματα:

Χρηση αιώρας σε καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, .

Τα ξενοδοχεία συνήθως χρησιμοποιουν τις αιώρες σε μέρη κοντα σε πισίνες ή στην παραλία. Αυτό σημαίνει ότι η αιώρα είναι εκτεθειμένη για μεγάλο χρονικό διαστημα στον ήλιο, στην υγρασία. Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι και ο χρήστης της αιώρας σε αυτην την περίπτωση, μπορεί να έχει λάδια στο κορμί, να ειναι βρεγμένος από την θάλασσα ( αλάτι)  ή από την πισίνα ( χλώριο) και ενδιεχομένος να κρατάει και ένα ποτό, καφέ, χυμό κτλ. Το αποτέλεσμα αυτής της χρήσης  είναι η αιώρα να λερωνεται και να πρεπει να πλένεται συνέχεια για να είναι καθαρή και να δείχνει ωραία. Προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων, τα ανοιχτά χρώματα λερώνουν πιο ευκολα. στο υλικό κατασκευής της αιώρας, τα βαμβακερά υφάσματα πλένονται και καθαρίζουν πιο ευκολα, στην συντήρηση της αιώρας.

προτεινόμενες αιώρες : αιώρες από Εκουαδόρ, αιώρες με ξύλο πλεκτές

Το Σπίτι Της Αιώρας
www.lacasadehamacas.gr
info@lacasadehamacas.gr
La Casa De hamacas
Greece Athens



       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου