Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Φωτογραφίζοντας τις αιώρες ( Το Σπιτι Της Αιώρας)

Φωτογραφίζοντας τις αιώρες

http://www.lacasadehamacas.gr/index.php?route=common/home


 Τα τελευταία 4 χρόνια που ασχολούμαι πιο επαγγελματικά με τις αιώρες , και μετά την απόφασή μου να φτιάξω ( επιτέλους ) ένα πιο επίσημο site  που να φιλοξενήσει το Σπίτι της Αιώρας και στο Διαδίκτυο, αντιμετωπίζω ένα τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά τον τρόπο παρουσίασης μια αιώρας. Προσπαθώ λοιπόν να καταλήξω με ποιόν τρόπο θα μπορούσα να παρουσιάσω φωτογραφικά την αίσθηση της αιώρας, αλλά ταυτόχρονο , ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να δει και όλες τις λεπτομέρειες που θέλει από κάθε μία από τις αιώρες. Αν και αρχικά όλες οι αιώρες  μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους , με  μια πιο προσεκτική ματιά μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι παρ’όλες τις  φαινομενικές ομοιότητες , έχουν τεράστιες διαφορές και ως προς την χρήση , και ως προς την κατασκευή , και ως  προς τον τρόπο παρουσίασης. Με άλλα λόγια μια απλή φωτογράφηση ακόμα και επαγγελματική , σαν και αυτή που έκανα πριν από λίγο καιρό για τις ανάγκες του καινούργιου site δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενα.  Τελικά η κάθε αιώρα όχι μόνο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από μία οποιαδήποτε άλλη , αλλά και φωτογραφικά  ταιριάζει και σε διαφορετικές τοποθεσίες . Βλέπω και προσπαθώ να συγκρίνω φωτογραφίες που μου έχουν στείλει κατά καιρούς διάφοροι που έχουν αγοράσει αιώρες, και που τις έχουν φωτογραφήσει σε διάφορες τοποθεσίες , και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι απίστευτο. Φωτογραφίες με αιώρες σε δάση, λίμνες και ποτάμια , φωτογραφίες από αυλές και κήπους , ακόμα και φωτογραφίες από δωμάτια και πισίνες ξενοδοχείων , ακόμα και φωτογραφίες από αιώρες που έχουμε δώσει σε θεατρικές παραστάσεις . όλες φαίνονται τόσο ωραίες , τα χρώματα τους, έτσι όπως είναι στημένες, με κάποιους ξαπλωμένους πάνω τους λες και η ίδια αιώρα γουστάρει και παζάρι από μόνη της με απόλυτη φυσικότητα και θέλει να προβάλει τα χρώματα και την ομορφιά της.
 Μάλλον έκανα το λάθος  να θέλω να τις φωτογραφήσω σε ένα κλειστό χώρο σαν στούντιο , και εκεί το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.
 Από την πρώτη στιγμή άλλωστε το είχα καταλάβει και για αυτό  ζητούσα από τον κόσμο να μου στέλνει φωτογραφίες από τις διακοπές του , απο τις αιώρεσ του  για να μπορώ να έχω όσες πιο πολλές φωτογραφίες από αιώρες γινόταν σε πραγματικό περιβάλλον , και όχι σε ένα τεχνικό που προσπάθησα εγώ
 Τώρα είμαι πάλι σε σκέψεις, γιατί όπως και να έχει χρειάζομαι τις φωτογραφίες για το site , και δεν ξαναμπαίνω στο στούντιο. Δεν υπάρχει λόγος και δεν τους ταιριάζει τελικά. Σκέφτομαι και μου αρέσει η ιδέα να οργανώσω μια εκδρομή κάπου σε μία παραλία , ή σε ένα δάσος , και εκεί , ακόμα και αν τώρα το τοπίο θα είναι αρκετά χειμωνιάτικο να  τις στήσω και να αρχίσω να τις φωτογραφίζω, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και αυτές θα συνεργαστούν και θα ποζάρουν όπως πρέπει.
 Μάλλον το γεγονός ότι η αιώρα είναι γένους θηλυκού παίζει μεγάλη σημασία και  όπως λένε και στην Κολομβία « η αιώρα ταιριάζει με την γυναίκα » εννοώντας ότι η αιώρα μοιάζει με γυναίκα αλλά και ότι μαζί με την αιώρα θέλεις και μία γυναίκα, αλλά όπως και να έχει θέλει και η αιώρα τις προϋποθέσεις της για να σου χαμογελάσει , και να είναι όμορφη. Άλλωστε η κούρμπα που κάνει η αιώρα όταν κάποιος κάθεται πάνω της  πολλοί το παρουσιάζουν σαν « το χαμόγελο της αιώρας»

Contact: La casa De Hamacas - Το σπίτι της Αιώρας
Τηλ επικοινωνίας & Ραντεβου 6977 501318 & 6975 630049
mail: lacasadehamacas@hotmail.com , lacasadehamacas@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου