Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Πριν αγοράσεις μια αιώρα αλεξιπτώτου διάβασε το παρακάτω


Πριν αγοράσεις μια αιώρα αλεξιπτώτου διάβασε το παρακάτω  

Οι αιώρες αλεξιπτώτου τείνουν να γίνουν κλασικές αφού προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, ( έχουν βέβαια και μερικά μειονεκτήματα ).

Πλεονεκτήματα όπως , το γεγονός ότι είναι  ελαφριές και εύκολες στην μεταφορά, εύκολες στην χρήση και στην τοποθέτηση, ανθεκτικές για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, στεγνώνουν γρήγορα, δεν λερώνονται εύκολα , και ως εκ τούτου όλες οι εταιρίες έχουν την δική τους σειρά από αιώρες αλεξιπτώτου, με την κάθε μία ( εταιρία)  να  δίνει την δική της προσέγγιση, στο τι τελικά είναι μια αιώρα αλεξιπτώτου. 

Αιώρα αλεξιπτώτου, parachute silk hammock, travel hammock, jungle hammock, out door αιώρες,  light αιώρες, είναι μερικά από τα ονόματα που μπορεί να βρει κάποιος στην αναζήτηση του, για αυτού του είδους τις αιώρες.

Στην ουσία οι αιώρες αλεξιπτώτου είναι κατά βάση νάιλον αιώρες, σε διάφορες ποιότητες υφάσματος. Το ύφασμα αυτό έχει ένα πάρα πολύ καλό πλεονέκτημα, στο γεγονός ότι είναι πολύ ελαφρύ και λεπτό με αποτέλεσμα να μπορεί να μαζευτεί σε ένα μικρό σακούλι.  Επίσης είναι και ένα ύφασμα αρκετά ανθεκτικό,( αρκεί να μην χαλάσει η συνεχεία του, δηλαδή αρκεί να μην «πληγωθεί» κάπου) και στεγνώνει πολύ γρήγορα.

Υπάρχουν αρκετές εταιρίες με αιώρες αλεξιπτώτου, και οι πιο γνωστές είναι , DD Hammocks (UK), Lawson Hammock (USA), La Siesta Parachute Hammocks (Germany) , ENO Hammocks (USA), Vivere Parachute Silk Hammock ( Canada), Ticket to The Moon ( Indonesia), Amazonas Light Outdoor Hammocks ( Germany) και πολλές άλλες ακόμα.

Η κάθε εταιρία έχει την δική της προσέγγιση πάνω στην κατασκευή αυτού του είδους της αιώρας αλεξιπτώτου,  και οι διαφορές μεταξύ των αιώρων από τις διαφορές εταιρίες είναι αρκετά μεγάλες.  Διαφορές όσον αφορά στο υλικό κατασκευής, ραφές, μέγεθος, χρώματα, συσκευασία, αξεσουάρ, τιμή. 

Τα αξεσουάρ σε μία αιώρα αλεξιπτώτου και η ποιότητα κατασκευής  καθορίζουν και την τιμή της αιώρας. Διπλές ραφές, κουνουπιέρες, φερμουάρ, εσωτερικές τσέπες, σχοινιά, γάντζοι,  σάκοι συσκευασίες κτλ, είναι όλα τα επιπλέον, που έχει μια αιώρα αλεξιπτώτου που την κάνει απόλυτα λειτουργική.

Σε γενικές γραμμές έχουν καθιερωθεί δύο βασικά μεγέθη για τις αιώρες αλεξιπτώτου : μόνες  και διπλές. Υπάρχουν και μεγαλύτερες ωστόσο θεωρώ λόγο κατασκευής είναι πολύ λάθος οι «τεράστιες» αιώρες αλεξιπτώτου , κάτι που θα αναλύσουμε άλλη φορά.




  • Χρώματα : υπάρχει διαθέσιμα μία τεράστια ποικιλία από χρώματα και συνδυασμοί χρωμάτων  από αιώρες αλεξιπτώτου στην αγορά.  Επίσης και χρώματα παραλλαγής.
  • Ραφές : Πολύ σημαντικό για μια αιώρα αλεξιπτώτου, σωστές ραφές , τουλάχιστον 2 ή 3 σειρές από ραφή, κάποιες έχουν και εσωτερική μπανέλα για μεγαλύτερη αντοχή,
  • Σχοινιά γάντζοι τοποθέτησης: κάποιες αιώρες έχουν στα τελειώματα γάντζους για εύκολη τοποθέτηση , ακόμα και σχοινιά στην συσκευασία έτσι ώστε το σετ να είναι κομπλέ έτοιμο για χρήση ανά πάσα στιγμή.
  • Αξεσουάρ :  Οι αιώρες αλεξιπτώτου έχουν πολλά αξεσουάρ. Τα πιο συνηθισμένα είναι γάντζοι και σχοινιά τοποθέτησης μαζί με την αιώρα. Επίσης κουνουπιέρες, μπανέλες για να μένει η κουνουπιέρα, αλλά και η αιώρα   ανοιχτή,  διπλές ραφές για να μπορεί να ενσωματωθεί ισοθερμικό, hammock mat, η ακόμα και hammock sleeping bag. Το πόσο σωστά και ανθεκτικά δουλεύουν αυτά πάνω σε μία αιώρα, είναι ακριβώς αυτό που κάνει την αιώρα μια σωστή αιώρα.


Αγαπημένες αιώρες 

 Το Σπίτι Της Αιώρας Δοκιμάζει και προτείνει τις αγαπημένες αιώρες αλεξιπτώτου
  1. DD Hammock Frontline  : Η καλύτερη αιώρα αλεξιπτώτου. Τα έχει όλα στον βαθμό που χρειάζονται. Απόλυτα σωστές διαστάσεις για ένα άτομο. Ποιότητα κατασκευής διπλές ραφές και εσωτερικός ιμάντας. Δυο στρώσεις ύφασμα αλεξιπτώτου   για να μπορεί να ενσωματωθεί, ισοθερμικό , στρώμα ή sleeping bag. Απόλυτα σωστή κουνουπιέρα, σωστά τοποθετημένη πάνω στην αιώρα, με δύο φερμουάρ, είσοδο και από τις 2 μεριές , με μπανέλες για ωραία αναδίπλωση της κουνουπιέρας, σχοινιά τοποθέτησης, εσωτερικές τσέπες, εξωτερικούς υφασμάτινους γάντζους , σε απίστευτη τιμή, και ζυγίζει μόλις 850 γραμμάρια.
  2. Vivere Parachute Silk Hammock : Η πλέον κλασική, απλή αιώρα αλεξιπτώτου, σε μέγεθος για 2 άτομα. Τα απαραίτητα στην καλύτερη ποιότητα και τιμή. Μία άνετη μεγάλη διπλή αιώρα αλεξιπτώτου, με  τριπλές ραφές για μεγάλη αντοχή,  ελαφριά , λιγότερα από 400 γραμμάρια,  μικρή συσκευασία, περιλαμβάνει μόνο τους μεταλλικούς γάντζους για εύκολη τοποθέτηση, διαθέσιμα σε διάφορα  χρώματα, το στάνταρ basic  στην καλύτερη τιμή
Το Σπίτι Της Αιώρας - La Casa De Hamacas
info@lacasadehamacas.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου