Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Ταξίδι με μια αιώρα Sri Lanka 2018

Το Ταξιδι μας με μία αιώρα στην Σρι Λανκα ( Sri Lanka) 

Είναι μόλις 5 ημέρες που έχουμε επιστρέψει από το ταξίδι μας στην Σρι Λάνκα,  και έχοντας ακόμα το τροπικό μαύρισμα, στα μέσα του Ελληνικού Χειμώνα, πριν φύγει και αυτό,  γραφώ μερικές σκέψεις  για ο απίστευτο ταξίδι με μία αιώρα στην Σρι Λάνκα 2018 ( 6/01/2018- 26/01/2018).
Ένας πραγματικά  ιδανικός προορισμός για να ταξιδέψεις με μία αιώρα, αφού όλες οι παραλίες, άλλα και γενικότερα παντού ( εκτός της πρωτεύουσας – Κολόμπο) υπάρχουν κοκοφοίνικες, μπανανιές, και άλλα, μια απίστευτη βλάστηση που σου επιτρέπει να βάλεις παντού μια αιώρα.

Εμείς σε αυτό το ταξίδι πήραμε μαζί μας 2 αιώρες, μίαμεξικάνικη διπλή αιώρα, και μία αλεξιπτώτου DD Frontline πορτοκαλί με κουνουπιέρα.   

Το Ταξίδι μας  ξεκίνησε από το Κολόμπο, με προορισμό τις παραλίες προς την κατεύθυνση δυτικά, με μοναδικό σκοπό να επισκεφτούμε όσες περισσότερες παραλίες μπορούσαμε. Για αυτόν τον λόγο, και λίγο για τον καιρό ( που έβρεξε τις πρώτες μέρες  αποφασίσαμε να  μην πάμε καθόλου προς το  Kandy Ella κτλ, αλλά κατευθείαν στις παραλίες.  

Παραλίες Αιώρες  Φρούτα Κάρυ Ήλιος και Ζέστη.
Bentota, Galle, Unawatuna, Jungle Beach, Coco Beach, Talpe, Midigama Beach, Weligama Beach, Mirissa Beach, Matara Beach, Talalla ( πραγματικά απίστευτη παραλία) Tangalle, Hiriketiya beach…και πολλές άλλες ,παραλίες  παντού

Η Σρι Λανκα έχει μια άγρια ομορφιά,  με τις παραλίες και τις Ζούγκλες να εναλλάσσονται , και εκέι ανάμεσα μικρά  χωρία όπου μπορείς να βρεις κατάλυμα φαγητό κτλ. Με στόχο να δούμε όσος πιο πολλές παραλίες μπορούσαμε, είχαμε νοικιάσει ένα μηχανάκι, και με ελάχιστα πράγματα και με τις αιώρες μας ταξιδεύαμε από παραλία σε παραλία.  Κατά μήκος της δυτικής ακτής λοιπόν υπάρχουν άπειρες παραλίες, πιο μεγάλες , πιο μικρές, κατάλληλες για surf, κολύμπι, κάποιες πιο ήσυχες κάποιες  πιο τουριστικές , άλλα όλες γεμάτες τεράστια φοινικόδεντρα για να βάλεις την αιώρα σου και να αράξεις ολόκληρη την ημέρα στην παραλία με τις καρύδες στα χέρια.

Στην Σρι Λάνκα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι, μπορείς να βρεις παντού να αγοράσεις πολύ φτηνά φρούτα, καρύδες, μπανάνες, μανγκο, ανανά, άλλα και τα εστιατόρια για τους ντόπιους,  υπήρχαν παντού με το παραδοσιακό φαγητό, ρύζι με διάφορα ειδή από κάρυ  σε συνδυασμό με κοτόπουλο, ψάρι, καλαμάρι, αλλά και με διάφορα όσπρια και ξηρούς καρπούς ,  και γενικότερα μπορείς να εισαι όλη την ημέρα στην παραλία χωρίς να σου λείπει τίποτα πραγματικά.

Επιλέξαμε αυτές τις 2 αιώρες, ( Μεξικάνικη Διπλή & DD Frontline )  που ούτος η άλλος τις έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και τις θεωρούμε μοναδικές , κορυφαίες αιώρες από κάθε άποψη, έτσι και αυτήν την φορά, έγιναν το σπίτι μας, το σημείο αναφοράς μας, ο χώρος μας,  οι αιώρες μας. Ιδανικές γιατί, ήταν άνετες , εύκολες στην μεταφορά.  Ειδικά για αυτά τα ζεστά κλήματα με υγρασία η Μεξικάνικη αιώρα  είναι ότι καλύτερο, αλλά και η DD Frontline με τα 2 στρώματα υφάσματος αλεξιπτώτου ήταν δροσερή κατά την διάρκεια της ζέστης της ημέρας, αλλά και σε προστάτευε από την υγρασία  την απογευματινή, καθώς επίσης και το πιο σημαντικό , η ύπαρξη της κουνουπιέρας που πραγματικά σε αυτά τα τροπικά κλήματα σώζει.

Όπως ήταν και αναμενόμενο είδαμε  αρκετές αιώρες  στις παραλίες, στα ξενοδοχεία Hostels  στα beach bar,  αλλά σίγουρα είναι καλύτερα να έχεις την αιώρα σου και να μπορείς να την βάλεις όπου θες, και σίγουρα η Sri Lanka με τόσο πυκνή βλάστηση , με τους κορμούς των δέντρων να φτάνει μέχρι την παραλία είναι πραγματικά ιδανικός για τους λάτρεις της αιώρας, hammock Lovers


Το Σπίτι Της Αιώρας - La Casa De Hamacas
Ταξιδευοντας με μια αιώρα Sri Lanka 2018Follow us 
Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου