Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

αιώρα Αλεξιπτώτου VS αιώρα Υφασματινη

Με αφορμή το σημερινό γεγονός, μια σχισμένη αιώρα αλεξιπτώτου, ( όχι ελλατωματικό προιόν), αναφέρω τα παρακάτω προκειμένου να ενημερωσω σχετικά τους ενδιαφερομένους.

1) Εγγύηση αιώρας,
2) Αντοχή αιώρας Αλήθειες και Ψέματα
3)Υφασμάτινη Αιώρα VS Αιώρα Αλεξιπτωτου

Στόχος αυτου του κειμένου δεν είναι να γραψω αρνητικά για κάποιες αιώρες, αλλά να ενημερώσουμε αληθινα αυτους που θέλουν να μάθουν.

1) Εγγυηση αιώρας ( Γενικότερα)


Ελλατωματική αιώρα VS Λαθος Χρήση της Αιώρας.

Ελλατωματινή ειναι η αιώρα αυτή που ο καταναλωτής εντός 14 ημερών, εντοπίσει κάποιο ελλάτωμα στην αιώρα, χωρις να την χρησιμοποιήσει,

Λάθος Χρήση της αιώρας είναι οταν κάποιος καταφέρει να σκίσει την αιώρα του, τόσο σύντομα, που ούτε και ο ίδιος μπορεί να το πιστέψει, ( αφου βέβαια πλήρωσε 20 ευρώ για μια αιώρα- και όχι το λιγότερο 40 ευρώ), και τελικά  θεωρεί ότι το προιόν είναι ελλατωματικό.

Οπως έχουμε αναφέρει και σε προυγούμενο post, οι αιώρες έχουν περιορισμένη εγγυηση, και εχει να κάνει με την δυνατότητα του αγοραστή, να επιστρέψει μια αιώρα επειδή ειναι ελλατωματική από κατασκευής, μεσα σε 14 μέρες, χώρις να έχει χρησιμοποιησει την αιώρα, καθώς επίσης και για διαφορους άλλους λόγους, όπως επειδή η φωτογραφία στο site δεν μοιαζει με το προιόν, ή δεν του αρέσει το χρώμα, ή επειδή έκανε λάθος...σε γενικές γραμμές επειδή για κάποιο λόγο έχει μετανοιώσει για την αγορά, αλλά πάντα χωρίς να χρησιμοποιήσει το προιόν.

α) Αγοράζοντας μια αιώρα ο καταναλωτής, είτε σε φυσικό κατάστημα, είτε on line, ωφειλει για δικό του ωφελος, να τσεκάρει το προιόν που παραλαμβάνει ότι δεν έχει κάποιο ελάττωμα, και ότι έχει παραλάβει την αιώρα αυτη ακριβώς που έχει παραγγειλει.

β) Ο Αγοραστής πρέπει να έχει επιγνωση, της σχέσης ποιότητας - τιμής, και ότι υπάρχει λόγος που μια αιώρα κάνει 25 ευρώ, και μια άλλη κάνει 70 ευρώ. Σιγουρα δεν μπορεί να υπάρξει συγκριση πουθενά, ανάμεσα σε αυτές τις δύο αιώρες.

γ) Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία για να αλλαχθεί μια ελλατωματική αιώρα, απαιτέι χρόνο, και είναι μια διαδικασία που πρέπει να ενημερωθεί και ο κατασκευαστής, ή ο προμηθευτής, ότι αποδεχεται την ελαττωματικότητα του προιόντος, και ότι πραγματι ειναι ελλάτωμα και όχι λάθος χρήση.

2) Αντοχή αιώρας Αλήθειες και Ψέματα 

Είναι αλήθεια ότι όλες οι αιώρες σκίζονται, και ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής ( Βαμβακέρες αιώρες ή αιώρες αλεξιπτώτου) θέλουν προσοχή στην χρήση, Και βεβαια μπορεί κάποιος να χαλάσει μια αιώρα από την πρώτη μερα που θα την πάρει.....

Σε καμία περιπτωση οι αιώρες αλεξιπτώτου δεν ειναι πιο μεγάλης αντοχής ή καλύτερες σε τίποτα, σε σχέση με  τις βαμβακερές. Σε καμία περιπτωση όμως και σε τίποτα!!! 

Αν συγκρινουμε μια αιώρα αλεξιπτώτου, με μια αιώρα υφασματινη, ίδιας αξίας και μεγέθους, στο μόνο που υπερτερεί ουσιαστικά μια αιώρα αλεξιπτωτου είναι  στο μικρό της μεγεθος - συσκευασία, και σε τίποτε άλλο. Σε όλα τα υπολοιπα επίπεδα μια υφασματινη αιώρα είναι πολύ καλύτερη.

Η Μεγάλη Αλήθεια για τις Αιώρες Αλεξιπτωτου από εμπειρία είναι ότι μια μικρή τρυπουλα, ενα μικρό σκισιμο, που μπορεί να προκληθεί σε μία αιώρα αλεξιπτώτου, είναι ικανό να σκίσει την αιώρα στα δύο. από την μία μερία ως την άλλη.
Σε καμία περιπτωση αυτό δεν μπορεί να συμβει σε μια υφασματινη αιώρα.

Αιώρα Βαμβακερή - Υφασματινη (Θετικα VS Αρνητικα)

α) Στα Θετικά μιας υφασματινης αιώρα είναι : δροσερή, φιλική στο σώμα, έχει ελαστικότητα, εχει αντοχή στον χρόνο, σε βάρος, σε υψηλές θερμοκρασίες, πλένετε ευκολα,  στα σκισιματα, σε τσιγαρα, φωτία, κλαδία, παπουτσια, ζώα, 
β) Στα αρνητικά μιας υφασματινης αιώρας είναι: Ο Ογκος της αιώρας και ότι δεν στεγνωνει σχετικά γρηγορα.


Ονομασίες: αιώρα αλεξιπτώτου, αιώρα Jungle, Ταξιδιωτική αιώρα ,αιώρα Light, αιώρα ναιλον, αιώρα outdoor, αιώρα traveler κτλ...

Το τι σημαινει όμως αιώρα αλεξιπτώτου είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Η μόνη αιώρα αλεξιπτώτου αυτην την στιγμή στο εμπόριο είναι η DD Super Light Parachute Silk Hammock, και όποιος ασχολέιται με τα αλεξιπτωτα μπορεί να το καταλάβει αμεσως. Ολές οι υπόλοιπες αιώρες είναι τύπου parachute silk, τυπου συνθετικό μετάξι αλεξιπτώτου κατα βάση υλικό  Ναιλον σε διαφορες ποιότητες και παραλαγές, και για αυτό και η τόσο μεγάλη ποικιλία σε τιμή - ποιότητα όσον αφορά αυτες τις αιώρες.

Ας εξαιρέσουμε λοιπον την μία και μοναδική DD Hammock αιώρα αλεξιπτώτου και ας μιλησουμε γενικότερα.

α) Στα θετικά της αιώρας αλεξιπτωτου είναι ο μικρή συσκευασία και ότι στεγνώνει γρηγορα, πολλα εχτρα αξεσουαρ.
β) Στα αρνητικά αυτης της αιώρας: Συνθετικό υλικό, Ναιλον στο σωμα, ζεστές, δεν έχουν ελαστικοτητα, ευαισθητες, μια μικρή τρυπα είναι ικανή να σκίσει όλη της αιώρα, δεν ειναι άνετες, αφου ακόμα και οι διπλές είναι αρκετα μικρές, 

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω πάλι ότι ο στόχος για αυτό το κέιμενο , δεν είναι να γραψω κάτι ασχημο για τις αιώρες αλεξιπτώτου, αφού και εγω τις χρησιμοποιώ, αλλα να περιγράψω την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει, ότι στα 10 χρόνια που χρησιμοποιώ αιώρες, εχω σκίσει πάνω από 5 αιώρες αλεξιπτώτου και έχω λιώσει μόλις 2 υφσμάτινες που ακόμα τις χρησιμοποιώ. 

Ας δωσουμε εδω ενα πραγματικό παραδειγμα. 

Πάνε δύο φίλοι με BackPackers για ενα τριημερακι ελευθερο Camping, Ο ένας έχει μια διπλή Υφασματινη Εκουαδορ Madrid, και ο άλλος μια αλεξιπτώτου διπλή. Πραγματι αυτός με την αιώρα αλεξιπτωτου βαζει την αιώρα του στο Back Pack πολύ ευκολα, ενω ο άλλος ζοριζεται. Η Αλεξιπτώτου ειναι 850 γραμμερια, και η υφασματινη είναι 1500 γραμμαρια, δηλαδη τα διπλάσια. 

Μπαινουν λοιπον στο καραβι, και τοποθετούνε τις αιώρες σε μια καβάτζα στο πλοιο, που μπορεί να έχει και λίγο ηλιο...και λίγο ζέστη...... 

Και ξεκινάνε τα θέματα....αυτος με την υφασματινη μπορεί να μπει με τα παπουτσια στην αιώρα, ενω αυτός με την αλεξιπτωτο δεν μπορεί. Αυτος Με την υφασματινη μπορεί να βάλει το Back Pack μεσα στην αιώρα του, ενώ ο άλλος δεν μπορεί, πρεπει να προσέχει μηπως κάτι "τραυματισει την αιώρα αλεξιπτώτου", Αυτός με την υφασματινη αισθανεται πιο δροσερά, και μπορεί να βγάλει τα ποδια του εξω από την αιώρα πολύ ευκολα, αφού η Cocoon style Αλεξιπτωτο δεν σου το επιτρεπει τοσο ευκολα. Βεβαια το βραδακι στο πλοιο, εχει υγρασια, και αυτος με το αλεξιπτωτο την νοιωθει απο κάτω πιο πολύ, όμως η υφασματινη τραβάει την υγρασία και θα χρειαστει χρόνο για να στεγνώσει το πρωι.

Τελικά φτανουν στον προορισμό τους, και είναι αλήθεια ότι αυτός με την αλεξιπττο, μαζευει πολύ γρηγορα, ενω ο άλλος αργεί κάπως....ποιος βιαζεται όμως? 

Φτανουν στην παραλλία, βρισκουν να τοποθετήσουν τις αιώρες..αυτός με την αλεξιπτωτου πρεπει να προσέξει, οχι κοντα σε κλαδία, οχι κοντα σε φωτία, όχι τσιγαρο, όχι ζωα, όχι παπουτσια, όχι αιχμηρα αντικειμενα, μια μικρή τρυπα μπορεί να χαλάσει την αιώρα... 

Ο άλλος με την υφασματινη πρεπει να προσέχει να μην ανεβαινει στην αιώρα με βρεγμενο μαγιο, η αιώρα του δεν στεγνωνει ευκολα, και ο συνδιασμός υγρασια, βρεγμένο μαγίο, και αμμος μπορει να του δημιουργησει δυσκολια στο τιναγμα τις αιώρες. Ενω ο άλλος με την αιώρα αλεξιπτωτο δεν εχει αυτο το προβλημα. Ξέρει ότι η αιώρα του στεγνωνει αμέσως και το ναυλον δεν κρατάει άμμο. 

Εκει στην παραλλία φλερταρουν, κανουν τις γνωριμίες τους, και επιστρεφουν στις διπλές αιώρες τους ζευγαράκια.. υπάρχει και ένας σκυλάκος τωρα στην παρεα.....Αυτός με την αλεξιπτώτου τρέμει.. ξεκιναει, όχι ρουχα, οχι παπουτσια, οχι αιχμηρα αντικειμα..οχι σκυλος...με το ζόρι χωραει ο δευτερος, δεν ειναι βολικά,... ο άλλος με την υφασματινη ειναι σαν σε καναπέ....μεγάλη ανετη αιώρα, ανοιγει σωστα, ειναι δροσερή,......ειναι τέλεια...και ο σκυλος παρέα....τιποτα δεν μπορεί να χαλάσει μια υφασματινη αιώρα. 

Ανάβουνε ( αν επιτρεπεται εκει μια φωτία), ανοιγουν και μπύρες και κανα τσιγαρακι....αυτός με την αλεξιπτώτου πρέπει να προσέχει, μια καφτρα απο την φωτια, απο το τσιγαρο θα σκίσει την αιώρα αμεσως....ο άλλος με την υφασματινη ανησυχεί λίγο για την μπύρα, γιατι ξέρει ότι αν χυθει η μπύρα δεν θα στεγνωσει ευκολα απο την αιώρα του, και θα κοιμηθεί με την μυρωδία της μπύρας...αλλα η αιώρα του θα υπάρχει θα είναι εκει....ειναι χαλαρός...το βραδυ συνεχιζει....

Την άλλη μέρα σκάνε και άλλοι γυρω γυρω...παιδια, σκυλια, διαφοροι..αυτος με την αλεξιπτώτου πρέπει να μαζέψει την αιώρα του, ξέρει οτι ή θα πρεπει να ενημερωσει την παραλλία ολοκληρη για την σωστή χρήση, η να μαζεψει καλύτερα την αιώρα του......και πάει λέγοντας....

Παιδια μην το ψάχνετε, οι αιώρες αλεξιπτώτου θέλουν προσοχή....εχουν λίγα καλά, και πολλα πολλα κακα....και όταν σκιστούν δεν ειναι επειδη ειναι ελατωματικές, είναι επειδη ειναι πάρα πάρα πολύ ευαισθητες και θέλουν πολύ πολύ προσοχή......

Φιλικά

Το Σπίτι Της Αιώρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου